Orddelingsmafiaen

Orddelingsfeil og andre grove skriveleifer i det offentlige rom // orddeling.net

  • Advertisements

Stor brendrup henger byggmakker profilert

Posted by Øyvind on 17.12.08

vimanglerenhenger
Dette var litt av en makaber plakat. Den forteller om Brendrup (som er en stor kar) som henger Byggmakker. Og som ikke det var nok: han gjør det profilert!

Advertisements

One Response to “Stor brendrup henger byggmakker profilert”

  1. Pink said

    Da jeg gikk allmennfag på vgs hadde jeg en kamerat som gikk en avart-linje som var litt mer yrkesrettet som het noe sånn som “handel&service” eller noe. Der hadde de et eget butikkfag. Der de blant annet lærte hvordan de skulle stable/plassere varer i hyller (f.eks. sammensetning, hvilke produkter øverst/nederst, rekkefølge osv) og andre ting for å skape den mest selgende atmosfæren for sine kunder. (de hadde flere varehyller med diverse hermetikk og suppeposer som de kunne øve med.)

    Jeg husker spesielt han demonstrerte at de hadde fått undervisning i plakatskriving. Man lærer nemlig hele alfabetet på nytt. Det var visst en “normert” måte å skrive bokstavene på med en slik sprittusj med profil (er det dét det heter? … som kan lage både tynn og tjukk strek).

    Det er litt ironisk morsomt at plakattegneren på bildet sikkert har fått undervisning i å skrive tydelige bokstaver, så han kan få en slags serif på G-ene til og med, mens sammensatte ord skal likevel være så vanskelig.

    (For såvidt jeg vet er det ikke en del av plakatskriverfaget at man skal droppe bindestreker om man må dele ord på plakatene — men nå er jo jeg ulærd på det fagområdet.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: